Over mij

Ik ben in 1959 geboren in het Brabantse Oosterhout, waar ik gewoond heb tot ik daar mijn gymnasiumdiploma heb behaald. In Nijmegen heb ik toen eerst enkele jaren Theologie gestudeerd, waarna ik overgestapt ben naar Psychologie. In 1988 ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Later heb ik nog mijn bachelor wijsbegeerte behaald.

Na mijn afstuderen ben ik eerst als gedragstherapeut werkzaam geweest op Poliklinieken voor Psychiatrie van psychiatrische instellingen in respectievelijk Venray, Apeldoorn en Wolfheze. Vervolgens heb ik tien jaar gewerkt als seksuoloog bij de toenmalige Rutgers Stichting, een landelijke instelling op het gebied van seksualiteit en geboorteregeling, met cliënten met diverse seksuologische problematiek.

Vanaf 1995 ben ik als zelfstandig eerstelijnspsycholoog gaan werken en heb ik de registratie Eerstelijnspsycholoog van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en de overheidsregistratie Gezondheidszorgpsycholoog BIG behaald. Ik werkte vanaf 1995 tot juli 2019 bij eerstelijnspsychologenpraktijk S.P.E.L. Amersfoort. Daar werkte ik in een samenwerkingsverband van zes psychologen.

Vanaf 1 mei 2013 ben ik daarnaast deze praktijk gestart in Amsterdam, omdat ik het leuk vond om in mijn woonplaats niet alleen te wonen maar ook te werken. Vanaf juli 2019 werk ik alleen nog maar in deze praktijk, en wel van dinsdag tot en met vrijdag..

In mijn werk als psycholoog heb ik ook bijzondere belangstelling voor vragen rond zingeving en levensbeschouwing.